Pop Up-winkels van eBay geopend: is dit de toekomst?

6 december 2012 - Online veilingsite eBay demonstreert hoe online en offline gecombineerd kunnen worden. eBay heeft daarom twee Pop Up-winkels geopend.

 

eBay heeft twee Pop Up- winkels geopend waarmee het bedrijf laat zien hoe de fysieke wereld en de internet-wereld met elkaar verbonden kunnen worden. In Berlijn is er eentje geopend en wel in de Oranienburgerstrasse. In deze kleine winkel staan onder andere allerlei spullen voor klussen in huis en een espressomachine. De winkel is tijdelijk en geopend van 6 tot 16 december. Het betreft een demonstratie hoe zoiets zou kunnen werken. Zo is er geen kassa, maar wordt alles mobiel afgerekend via PayPal. PayPal is een dochter van eBay overigens. Een artikel kopen gebeurt via QR-codes en de producten worden later thuisbezorgd, behalve de muffins en koffie: die mogen direct worden geconsumeerd.

Ook in Londen is op een zeer centrale locatie een tijdelijke eBay-winkel geopend en wel in een zeecontainer. Hij staat tegenover de Apple Store in Covent Garden. Ook deze winkel moet een voorbeeld zijn voor toekomstige ‘sociale commercie’. Er zijn in deze winkel helemaal geen producten te vinden. Via plaatjes van artikelen kunnen deze besteld worden via een QR-code. Een leuk detail is dat er via augmented reality wel een 3D-beeld van producten kan worden gegenereerd.

Bron: Emerce


blog comments powered by Disqus