Microsoft is koppositie na al die jaren kwijt

10 december 2012 - Een historisch feit heeft zich voorgedaan. De onbetwiste leider op het gebied van besturingssystemen in de wereld is onttroond. Microsoft is gezakt naar 20% marktaandeel en had ooit bijna 100%.

 

Microsoft is volledig onderuit gegaan wat betreft het marktaandeel op het gebied van besturingssystemen. Goldman Sachs heeft dat in een nieuw rapport bekendgemaakt. Android heeft een marktaandeel van 42% inmiddels en is volgens Goldman Sachs het nieuwe Windows. Dankzij iOS is Apple Microsoft zelfs voorbij en staat het op 24% marktaandeel.

Het moge duidelijk zijn dat mobiele besturingssystemen debet zijn aan het kelderen van het marktaandeel van Microsoft. In het jaar 2000 had Microsoft nog 97% van de markt in handen. Microsoft heeft nog wel het leiderschap op de desktop pc-markt. Die markt wordt alleen wel steeds onbelangrijker en het einde is bepaald nog niet in zicht. Er is voorspeld dat de pc-verkoop ook volgend jaar weer achteruit gaat. Microsoft moet nu hopen op het eventuele wonder dat Windows Phone 8 en Windows 8 heet.

Een interessante voorspelling van Goldman Sachs is dat de volgende epische battle op het gebied van systeemsoftware voor Smart tv’s zal zijn. Apple TV en Google TV staan al te springen.

Bron: Emerce


blog comments powered by Disqus