Google Apps niet meer gratis

7 december 2012 - Google gaat stoppen met de gratis variant van Google Apps. Gebruikers moeten 50 dollar per jaar gaan betalen.

 

Google Apps for Business is een dienst van Google die het voor gebruikers mogelijk maakt om Google-diensten zoals Calendar en Gmail te integreren in een eigen domein. Bestaande gebruikers van Google Apps kunnen dat gewoon gratis blijven doen, maar nieuwe gebruikers zullen 50 dollar per jaar gaan betalen. Dat heeft Google aangekondigd op het eigen blog. 

De redenen hiervoor zijn volgens Google als volgt:

-        De gewone gebruiker die vaak de functionaliteiten van Google Apps niet nodig heeft moet doorgaans lang wachten op ontwikkelingen zoals Gogle+.

-        De organisaties die met de gratis versie van Google Apps werken, lopen vaak snel tegen de grenzen aan van de gratis versie en gaan uit zichzelf de betaalde versie gebruiken.

Individuele gebruikers kunnen volgens Google het beste een standaard account gebruiken. Voor bedrijven is er een versie van Google Apps die telefonische ondersteuning biedt gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week. Deze variant heeft een 25GB inbox en 99.9 procent uptime garantie. Een gratis trial is mogelijk, maar een jaarlidmaatschap kost 50 dollar. Voor onderwijsinstellingen blijft Google Apps wel gratis. 

Bron: Dutch Cowboys


blog comments powered by Disqus