Gedenkplaat spoorloos

Gedenkplaat Microsoft gestolen

20 april 2012 - Albuquerque in New Mexico (VS) is waar Microsoft begon en ter ere daarvan was een gedenkplaat geplaatst door Microsoft. De gedenkplaat is nu echter spoorloos.

De gedenkplaat werd in 2006 geplaatst op de locatie waar Microsoft begon maar nu staat er slechts een kale steen zonder gedenkplaat. Wie achter de ontvreemding zit, is niet bekend. De lokale politie denkt dat het vooral om een stunt gaat en de dief voor de aandacht gaat.

De politie hoopt dat de publiciteit die de 'stunt' niet krijgt, ook zal leiden tot een arrestatie en het terugbrengen van de gedenkplaat.

Paul Allen, medeoprichter Microsoft, heeft al aangegeven voor een nieuwe gedenkplaat te zorgen wanneer het toch niet teruggebracht wordt. Hij en Bill Gates hebben goede herinneringen aan de begintijd in Albuquerque hoewel ze daar relatief kort zijn gebleven (na vier jaar, in 1979, verhuisde Microsoft naar Redmond). De gedenkplaat was een manier om Albuquerque te bedanken voor de rol die de stad speelde tijdens de start van Microsoft. Paul Allen voegde er ook aan toe dat een nieuwe gedenkplaat ook steviger wordt bevestigd zodat de kans op diefstal kleiner zal zijn. [Via: Computer Idee]

blog comments powered by Disqus