Opvallend: een pro-Nina Brink site?

NinaBrink.org is voor Nina Brink

De afgelopen dagen is er veel te doen rondom het nieuwe boek over Nina Brink waarvan Brink aangeeft dat het van A tot Z gelogen is. We wilden enige research doen naar Nina Brink in verband met de publicatie . Bij het intoetsen van de zoekterm “Nina Brink” kwamen we opvallend genoeg terecht op een ons onbekende website op de domeinnnaam ninabrink.org. 

De site scoort bijzonder goed in zoekmachines. En dat is bijzonder gunstig voor Nina Brink, want de site schrijft op zeer positieve wijze over de voormalige topvrouw van World Online. De titel van de site: “Nina Brink is ook een liefdevolle moeder”. Op de site worden onder meer een CV van Nina Brink vertoond. Onder de subkop “succes” vinden we allerlei verhalen terug over de successen van de “powerlady”.

De site is volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines, en degene die dat gedaan heeft verdient een pluim. Want op het zoekwoord “Nina Brink” staat geen enkele website hoger bij Google, afgezien van de Wikipedia pagina over Brink. Onze eigen pagina over Nina Brink komt helaas niet in de top 10 terug, maar dat kunnen we natuurlijk veranderen. Indien lezers van hyped.nl nu eens vanaf hun eigen site linken naar ons dossier over Nina Brink, dan staan we snel bovenaan.

Onbekend is of Nina Brink zelf opdrachtgever is geweest voor ninabrink.org. Vooralsnog hebben we daar geen aanleiding voor, alhoewel het opmerkelijk is dat iemand zomaar een pro-Nina site in de lucht brengt.


Volg hyped.nl via:



Top vacatures



Volg hyped.nl via:

Online marketing blog

Reacties

  • Daarnaast is de tekst op die site is ook nog eens gejat van Wikipedia. Het zal toch wat zijn dat Brink hier zelf achter zit.

    Jeroen, 16 maart 2010

  • @wilf
    Even beter kijken in de Whois....ninabrink.org staat geregistreerd op de Johann Siegerstraat 20 in Amsterdam.
    En wie zit daar? Juist: Universal XS, dat zich bezighoudt met zoekmachine-opimalisatie en online reputatiemanagement…

    Baasie, 16 maart 2010

  • @wilf:

    En wat wil je nu zeggen? Ik heb enkel een quote (en bron) van een stuk geplaatst die de situatie in mei 2009 beschreef. Ben persoonlijk niet zo onder de indruk van journalistiek onderzoek middels een whois-check.

    okkie, 16 maart 2010

  • En die Volkskrant-mevrouw had het weer uit Dagblad De Pers overgeschreven die dit al bijna een jaar geleden brachten.

    Even door-googlen, jongens…

    Baasie, 15 maart 2010

  • @Okkie: Ik kreeg na een check bij Internic dit resultaat:
    http://reports.internic.net/cgi/whois?whois_nic=ninabrink.org&type=domain

    (zie link) Dat is volgens mij een andere dan UniversalXS

    wilf, 15 maart 2010

  • Dank voor alle additionele info. Brink lijkt er goed in geslaagd om haar online reputatie te verbeteren middels ninabrink.org en ninabrink.com.

    Redactie, 15 maart 2010

  • Pieter, 15 maart 2010

  • Wat een ontzettend bagger site zeg. Echt eentje uit het jaar 1996. Snap niet dat deze site hoog scoort,

    L.

    Leonard Wolters, 15 maart 2010

  • Inderdaad oud nieuws.

    Hadden jullie je wat eerder in Nina Brink en haar werkwijze verdiept en/of daarnaast je research goed gedaan dat had je dit kunnen weten. #fail

    Daan, 15 maart 2010

  • Enigzins belegen nieuws (FRIDAY, 8 MAY 2009)

    “Het webadres is net als http://www.NinaBrink.com en http://www.NinaBrink.info geregistreerd door ene Arjan de Vreede, werknemer bij UniversalXS, een internetbureau dat zich focust op online reputatiemanagement en zoekmachine-optimalisatie. En die heeft zijn werk prima gedaan.”

    http://reputation.blogspot.com/

    okkie, 15 maart 2010

Reageer

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.