Jort Kelder ontkent diefstal rondom 925people.nl
Onzinverhaal in de persOp de een of andere manier is de nieuwe website 925people.nl (site) van Michiel Frackers en Jort Kelder veel in het nieuws. Gisteren ontstond er opeens grote commotie rondom mogelijke diefstal van een idee van Dragons Den door presentator Jort Kelder. Een onzinverhaal, maar desalniettemin moest Kelder er persoonlijk aan te pas komen om het verhaal te ontkennen.
|
In een artikel getiteld “Hoe origineel is Jort Kelder” op de nieuwssite Z24 stond: Heeft Jort Kelder zich laten inspireren door een kandidaat in zijn tv-programma Dragon’s Den? In een aflevering van dit seizoen kwam een ondernemer voorbij met een businessplan voor een website met de naam 9tot3.nl. Onlangs lanceerde Kelder zijn site 925people.nl. Hoewel in het artikel daarna voorzichtig afstand werd genomen van het idee dat er sprake zou zijn van plagiaat, bleef er een “dwelm” rondom dat idee hangen. Toevallig hebben we op Hyped.nl aandacht besteed aan juist die uitzending van Dragons Den, waarin de oprichtster van 9tot3.nl “nee” zei tegen de miljonairs. De beide concepten 9tot3.nl en 925people.nl hebben eigenlijk helemaal niks met elkaar gemeen, behalve dat de domeinnamen toevallig op elkaar lijken. Jort Kelder vond het toch noodzakelijk om persoonlijk op de situatie te reageren. Hij stelt: Het zou verstandig zijn als je op [z24.nl] niet alleen een I.Q. test voor de reacties hoefde af te leggen, maar ook voor de artikelen. Alleen al de suggestie dat ik ‘925’ plagieer is ‘infaam en abject’ (dixit een grote strafpleiter), maar het idee dat ik het zou jatten van een pitcher van Dragon’s Den is een minachting van mijn intelligentie. Bij klaarlichte dag, op tv, met vijfhonderdduizend getuigen?! Kortom: storm in een glas water.
|
|
| Tweet |
| Volg hyped.nl via: |
|
|
|










Reacties
En wat is er mis met inspiratie op doen bij anderen…
Maar hoe dan ook, 925people is totaal iets anders dan een vacaturebank voor part-timers…
Of zie ik dat verkeerd
Willem, 6 juni 2008
"Kortom: storm in een glas water.”
Hoezo? Er is nog steeds een groot vermoeden dat hij “geinspireerd” is door deze andere domeinnaam, getuige het feit dat ze bijna tegelijk geregistreerd zijn.
Daan, 6 juni 2008
Reageer
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.